Αποσπασμένοι Εκπαιδευτικοί

Νικολέτα Δαμασκηνού

Το πρώτο μου πτυχίο είναι από το Παιδαγωγικό ΕΚΠΑ. Μετά από κάποια χρόνια στην τάξη, συνέχισα τις σπουδές μου στην Μεγάλη Βρετανία με Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, (Darwin  College), με Μάστερ στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδίκευση στην ψυχολογία της ανάγνωσης, στο Πανεπιστήμιο Brunel. Στη συνέχεια  με το  διδακτορικό μου,  με πλήρη υποτροφία,  στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, (RHUL), διερεύνησα την εγκεφαλική ασσυμετρία και την ικανότητα των παιδιών της μέσης παιδικής ηλικίας να αναγνωρίζουν τα βασικά συναισθήματα στα πρόσωπα (Neural correlates of facial emotion recognition, and the chimeric faces test (CFT),   με EEG and neuropsychological research). Τέλος, εξειδικεύτηκα στην Εργασιακή Ψυχολογία με  MSc in Occupational Psychology  στο πανεπιστήμιο του Worcester, UK.  Αυτή τη χρονική περίοδο,  ειδικεύομαι στην ψυχομετρία και CBT.

Εργάστηκα ως visiting Lecturer στο RHUL, τμήμα ψυχολογίας.

Έχω  παρουσιάσει τις έρευνές μου σε διεθνή συνέδρια, με χρηματοδότηση από την British Psychological Society και Society of Experimental Psychology, όπως ECPD (Λιθουανία), SRCD (Quebec, Καναδά), ISSD, (Σαγκάη), και BPS, (Λονδίνο και Σκωτία).

Έχω δημοσιεύσεις σε σημαντικά επιστημονικά περιοδικά ( Child Development, Laterality), καθώς και στις εκδόσεις ΜΕΘΕΞΙΣ, Θεσσαλονίκη, με το βιβλίο «Παίζουμε Φωνολογία;»

nikoleta.damaskinou@uoc.gr28310 77539Γραφείο - Α1. 113