Ειρήνη – Μαρίνα Μητροπούλου

  • Προφίλ
  • Έρευνα
  • Δημοσιεύσεις
  • Διδασκαλία

Σύντομο βιογραφικό

Σπούδασα Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, έκανα τη μεταπτυχιακή μου ειδίκευση στην Οργανωσιακή Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Nottingham (Ηνωμένο Βασίλειο) και έλαβα το διδακτορικό μου δίπλωμα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Καθ’ όλη την διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών έλαβα υποτροφία από το Ίδρυμα Υποτροφιών Σταματίου & Σταματίου-Παπαδάκη, ενώ κατά την διάρκεια των διδακτορικών μου σπουδών έλαβα διετή υποτροφία από το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη. Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα εστιάζουν στον χώρο της Ψυχομετρίας και πιο συγκεκριμένα στην κατασκευή νέων εργαλείων για την αξιολόγηση ατομικών δεξιοτήτων/ικανοτήτων που συνάδουν με ηθικές συμπεριφορές προϊστάμενων και υφιστάμενων στο εργασιακό περιβάλλον, όπως επίσης και για την αξιολόγηση των συμπεριφορών εθισμού στους ενήλικες από τη χρήση ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Επαγγελματική εμπειρία-Εφαρμοσμένο έργο

Η επαγγελματική μου εμπειρία επικεντρώνεται στη συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού ενηλίκων και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της ανεργίας. Το έργο αυτό παρέχεται εδώ και αρκετά χρόνια σε δομή για την προώθηση της απασχόλησης και ασκείτε παράλληλα με το ακαδημαϊκό μου έργο.ηνών.

Έρευνα

Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα εστιάζουν στον χώρο της Ψυχομετρίας και πιο συγκεκριμένα στην κατασκευή νέων εργαλείων για την αξιολόγηση ατομικών δεξιοτήτων/ικανοτήτων που συνάδουν με ηθικές συμπεριφορές προϊστάμενων και υφιστάμενων στο εργασιακό περιβάλλον, όπως επίσης και για την αξιολόγηση των συμπεριφορών εθισμού στους ενήλικες από τη χρήση ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Επιλεγμένες δημοσιεύσεις:

Mitropoulou, E. M., Tsaousis, I., Xanthopoulou, D., & Petrides, K. V. (2020). Development and psychometric evaluation of the Questionnaire of ethical Leadership (QueL). European Journal of Psychological Assessment, 36(4), 635–645.

Μητροπούλου, Ε. Μ., Τσαούσης, Ι., Ξανθοπούλου, Δ., & Πετρίδης, Κ. (2014). Αναζητώντας τα χαρακτηριστικά του ηθικού ηγέτη: Μια εμπειρική μελέτη στον χώρο εργασίας. Ψυχολογία, 21(2), 161-182.

Διδασκαλία

Ψυχομετρία Ι (Ψ2202)

Ψυχομετρία ΙΙ (Ψ3201)

Εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων με τη χρήση Η/Υ (Ψ4208)